Professorstaden, Lund

trädgårdsdesign Professorstaden

Att balansera de hårda materialen mot den frodiga grönskan är nyckeln för att skapa en trivsam trädgård.

Den gamla villan från förra sekelskiftet fick en varsam renovering invändigt. Samtidigt planerades trädgården om för att passa familjens intressen. Arkitektens öga för detaljer och genuina material inspirerade till en trädgård med samma upplevelserikedom som insidan.

I dialog med arkitekt och beställare utvecklades den gröna visionen för platsen och en modern och lummig trädgård växte fram. Skalan är personlig med väl genomarbetade siktlinjer, sittplatser och nödvändiga funktioner. Grönskan får lov att ta plats och flörtar med platsens historia samtidigt som de nya träden valts utifrån ett 100-årsperspektiv.

Skärpa Studio har varit med under hela processen från skiss till växtleverans och plantering. Efter anläggning har kunden valt att fortsätta anlita vår trädgårdsmästargrupp för den löpande skötseln av trädgården.

Växthus trädgårdsdesign Professorstaden
inramande grönska Professorstaden Lund trädgårdsdesign
Trädgården har många sittplatser för olika slags sammanhang och den tydliga grundstruktur tillåter en stor variation i grönskan.
trädgårdsdesign Professorstaden Lund
trädgårdsdesign Professorstaden växtkomposition helårsaspekt
Växterna komponeras för att avlösa varandra under året. När det ena blommat klart och vissnar ner kommer något annat upp och tar över. Kompositionen spelar olika roller, som vågor över säsongerna: från vårvinterns tidigaste lökar till sena höstens mustiga perenner och gräsvippor.

Plats: Professorstaden, Lund

Kategori: Privatträdgård

Uppdragsgivare: Privat

År: 2022 -

Växtkaraktär: Lummigt och blommande

Projektledare: Malin Hirdman

Samarbetspartners: Arkitekt Fredrik Nilsby, Dawn of Ideas

Genom att surfa på denna sida godkänner du att vi använder cookies